Curs Udemy – Introducere în Advocacy pentru părinții copiilor autiști

Esti parintele unui copil sau adult cu autism si vrei sa afli cum il poti ajuta si mai mult decat o faci deja? Drepturile tale sau ale lui nu va sunt intotdeauna respectate?

În luna noiembrie 2022 am lansat cursul online “Introducere în Advocacy pentru părinții copiilor autiști”. Acesta este disponibil gratuit pe platforma Udemy în format video, împărțit pe mai multe module pentru a fi ușor de parcurs și, ulterior, să puteți reveni la capitolul pe care vreți să îl revedeți sau asupra căruia doriți să reflectați. Pentru a putea urmări acest curs este necesară crearea unui cont pe Udemy, care se poate face în mai puțin de un minut.

Nu exista solutii minune, este nevoie sa sustii activ si sa promovezi respectarea acestor drepturi si nevoi speciale. Ca sa faci asta mai bine, iar vocea ta sa fie mai bine auzita, AUTISM ROMANIA a creat un curs, gratuit, disponibil pe platforma Udemy care te invata cum sa obtii drepturile de care trebuie sa beneficiezi ca parinte si cum poti deveni un partener de dialog cu autoritatile/institutiile care trebuie sa te consulte atunci cand iau decizii care te privesc; pe tine, dar si pe ceilalti parinti din comunitatea autista.

Toate imbunatatarile legislative, precum simplul fapt ca părinții copiilor cu afecțiuni permanente, precum boli degenerative, membre amputate sau autism, nu mai sunt nevoiți de-acum să mai meargă în fața Comisiei pentru protecția copilului, în scopul emiterii unui nou certificat de încadrare în grad de handicap grav, este un exemplu de succes in advocacy al unor activisti civici, parinti si adulti cu dizabilitati sau ong-uri de profil.

Link-ul unde puteți parcurge cursul se poate accesa AICI