Masă rotundă

 

 Acceptare, respect, o Dobroge mai adaptată nevoilor persoanelor cu autism

 

30 martie 2023

AUTISM ROMANIA -Asociația Părinților Copiilor cu Autism și Asociația Autism Dobrogea au plăcerea de a vă invita să participați la o Masă rotundă  organizată cu ocazia Zilei mondiale de conștientizare a autismului.

Evenimentul este un prilej pentru a puncta aspecte esențiale din problematica persoanelor cu autism în regiunea Dobrogea și de a stabili căi de lucru împreună pentru îmbunătățirea calității vieții acestei comunități speciale.

Masa rotundă se va desfășura simultan în Constanța și Tulcea, după următoarele coordonate:

Constanța

30 martie, între orele 14-16, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A.

Tulcea

30 martie, între orele 14-16, la Biblioteca Județeană Panait Cerna Tulcea , str Isaccei, nr

Obiectivele mesei rotunde:

  1. Prezentarea Asociației Autism Dobrogea înființată de un grup de părinți ai persoanelor cu autism din județele Constanța și Tulcea, asociație care își propune să fie o voce a comunității autiste din Dobrogea.
  2. Prezentarea nevoilor și resurselor existente pentru persoanele cu autism în Dobrogea, așa cum au rezultat din procesul participativ de cartografiere a resurselor existente în județele Constanța și Tulcea , respectiv din chestionarele primite de la familii.
  3. Discutarea câtorva priorități, oportunități și bariere existente de la nivel regional și județean (Tulcea și Constanța) în creare și dezvoltarea serviciilor specializate și programelor adaptate nevoilor specifice ale copiilor, tinerilor-adulților cu autism, creșterea calității vieții acestor persoane și a familiilor lor.
  4. Vocea persoanelor cu autism -vocea părinților
  5. Premierea Câștigătorilor Concursului online „Ce este autismul. Cum este să fii Autist?„

Evenimentul la care va invitam să ne fiți oaspeți este organizat în cadrul proiectului `Autism Dobrogea-Vocea care schimbă Vieți`, derulat de AUTISM ROMANIA în perioada februarie 2022-mai 2023, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021

Scopul proiectului este de a crea premize pentru reducerea excluziunii și marginalizării persoanelor cu tulburări din spectrul autismului-TSA în Dobrogea. Proiectul se va desfășura în perioada februarie 2022 –-mai 2023 în Constanța și Tulcea. Mai multe detalii puteți citi în secțiunea dedicată proiectului de pe website-ul nostru:

www.autismromania.ro/autismdobrogea

Pentru alte detalii vă stăm la dispoziție la adresa contact@autismdobrogea.ro sau la tel 0731816880.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

Promotor