AUTISM DOBROGEA – Helpline

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

Autism Dobrogea Helpline

este un „centru virtual„ de asistență- informare și referire online, telefonic pentru persoane cu autism și familiile lor din regiunea Dobrogea.

Membrii echipei noastre sunt părinți dispuși să-i ajute pe alți părinți, mai ales pe cei aflați la început de drum, cu informații și referire către resurse utile persoanelor cu autism și familiilor acestora, precum și informații despre asociația Autism Dobrogea.

Cum poate fi contactat Autism Dobrogea Helpline?

Apelați numărul nostru gratuit sau trimiteți-ne un e-mail sau scrieți-ne pe CHAT – suntem disponibili de luni până vineri între orele 9:00 și 17:00.

Emailul la care ne puteți scrie: contact@autismdobrogea.ro

Telefon: 0747 497 831

Cine ne poate suna?

Suntem bucuroși să vorbim cu persoane cu autism, părinți, bunici, prieteni, profesori, asistenți sociali și toți cei care se sunt interesați de problematica persoanelor cu autism din Dobrogea (jud Tulcea si Constanța).

Chiar dacă nu aveți nicio legătură cu autismul, dar aveți o întrebare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Dacă nu vă putem da răspunsul potrivit în momentul în care ne sunați, vom încerca să ne informăm și să vă răspundem în cel mai scurt timp posibil pe email.

Ce vă putem oferi?

Vă putem răspunde la întrebări, vă putem pune în legătură cu resurse în comunitate, diferite alte informații pe care nu le-ați gasit în Directorul Autism Romania.

Adică informații generale legate de servicii și asistență pentru autism în comunitate, modalități prin care vă puteți solicita unele drepturi sau cum puteți proceda atunci cand sunteți în situația în care vi se încalcă diferite drepturi.

Nu suntem un furnizor direct de servicii, deci nu facem programări sau recomandări profesionale directe. Cu toate acestea, vă vom oferi sprijin, încurajare și asistență pentru localizarea furnizorilor de servicii utile sau specializate pe autism în comunitate.

Vă putem ajuta să aflați mai multe despre:

  • Unde să obțineți un diagnostic
  • Școli și educație specială
  • Advocacy și sprijin
  • Servicii pentru adulți
  • Servicii pentru familie
  • Activități în comunitate

Ce nu vă putem oferi

  • Autism Dobrogea nu poate oferi sfaturi sau servicii medicale
  • Terapii pentru copii sau tineri-adulți autiști
  • Asistență /servicii juridice
Precizare importantă

Autism Dobrogea ofera informații generale despre autism și oportunități -resurse pentru persoanele cu autism si familiile lor.

Orice informație pe care o furnizăm prin e-mail, telefon, chat nu reprezintă o recomandare sau aprobare/validare a resursei, metodei terapeutice sau a furnizorului de servicii în discuție și nu înlocuiești sfatul profesioniștilor din domeniul medical, juridic sau educațional.

Proiect derulat de: