AUTISM DOBROGEA – Vocea care schimbă vieți

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

Campanie Conștientizare – Ziua Mondială de-Conștientizare-a Autismului2023

 • 30 martie 2023

  Masa rotundă

  Acceptare, respect, o Dobroge mai adaptată nevoilor persoanelor cu autism 

  AUTISM ROMANIA -Asociația Părinților Copiilor cu Autism și Asociația Autism Dobrogea organizează o Masă pentru a marca Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului. 

  Evenimentul este un prilej pentru a puncta aspecte esențiale din problematica persoanelor cu autism în regiunea Dobrogea și de a stabili căi de lucru împreună pentru îmbunătățirea calității vieții acestei comunități speciale.  

  Masa rotundă se va desfășura simultan în Constanța și Tulcea, după următoarele coordonate: 

  Constanța  – 30 martie, între orele 14-16, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A. 

  Tulcea30 martie, între orele 14-16, la Biblioteca Județeană Panait Cerna Tulcea , str Isaccei, nr 20 

 • 2 aprilie 2023 Acțiune publică de conștientizare

  Si noi existăm! Si noi suntem ai comunității! 

  Acțiune de conștientizare, sensibilizare pentru acceptare și respect pentru persoanele cu autism  

  In 2 aprilie, între orele 12-15, copii, părinți, prieteni și susținători ai asociației Autism Dobrogea se vor întâlni în Parcul Personalităților din Tulcea pentru a marca Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului si a transmite un mesaj public concetățenilor lor, pentru acceptarea copiilor lor, respect pentru persoanele cu autism, pentru reducerea stigmatizării, a marginalizării-excluderii, a discursului negativ sau chiar de ură, pentru incluziune. 

  Mesajul Si noi existăm! Si noi suntem ai comunității!    a fi transmis prin câteva momente.

  2 aprilie 2023 Acțiune publică de conștientizare

                                                     

 Masă rotundă

Acceptare, respect, o Dobroge mai adaptată nevoilor persoanelor cu autism

 

30 martie 2023

AUTISM ROMANIA -Asociația Părinților Copiilor cu Autism și Asociația Autism Dobrogea orgnizează o Masă rotundă cu ocazia Zilei mondiale de conștientizare a autismului.

Evenimentul este un prilej pentru a puncta aspecte esențiale din problematica persoanelor cu autism în regiunea Dobrogea și de a stabili căi de lucru împreună pentru îmbunătățirea calității vieții acestei comunități speciale.

Masa rotundă se va desfășura simultan în Constanța și Tulcea, după următoarele coordonate:

Constanța

30 martie, între orele 14-16, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A.

Tulcea

30 martie, între orele 14-16, la Biblioteca Județeană Panait Cerna Tulcea , str Isaccei, nr

Obiectivele mesei rotunde:

 1. Prezentarea Asociației Autism Dobrogea înființată de un grup de părinți ai persoanelor cu autism din județele Constanța și Tulcea, asociație care își propune să fie o voce a comunității autiste din Dobrogea.
 2. Prezentarea nevoilor și resurselor existente pentru persoanele cu autism în Dobrogea, așa cum au rezultat din procesul participativ de cartografiere a resurselor existente în județele Constanța și Tulcea , respectiv din chestionarele primite de la familii.
 3. Discutarea câtorva priorități, oportunități și bariere existente de la nivel regional și județean (Tulcea și Constanța) în creare și dezvoltarea serviciilor specializate și programelor adaptate nevoilor specifice ale copiilor, tinerilor-adulților cu autism, creșterea calității vieții acestor persoane și a familiilor lor.
 4. Vocea persoanelor cu autism -vocea părinților

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului `Autism Dobrogea-Vocea care schimbă Vieți`, derulat de AUTISM ROMANIA în perioada februarie 2022-mai 2023, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021

Scopul proiectului este de a crea premize pentru reducerea excluziunii și marginalizării persoanelor cu tulburări din spectrul autismului-TSA în Dobrogea. Proiectul se va desfășura în perioada februarie 2022 –-mai 2023 în Constanța și Tulcea. Mai multe detalii puteți citi în secțiunea dedicată proiectului de pe website-ul nostru:

www.autismromania.ro/autismdobrogea

Pentru alte detalii vă stăm la dispoziție la adresa contact@autismdobrogea.ro sau la tel 0731816880.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

2 Aprilie

Acțiune de conștientizare, sensibilizare pentru acceptare și respect pentru persoanele cu autism

Și noi existăm! Și noi suntem ai comunității!

In 2 aprilie, între orele 12-13 copii, părinți, prieteni și susținători ai asociției Autism Dobrogea se vor întâlni în Parcul Personalităților din Tulcea pentru a marca Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului si a transmite un mesaj public concetățenilor lor, pentru acceptarea copiilor lor, respect pentru persoanele cu autism, pentru reducerea stigmatizării, a marginalizării-excluderii, a discursului negativ sau chiar de ură, pentru incluziune.

Mesajul Si noi existăm! Si noi suntem ai comunității!    va fi trasmis de copii autiști tulceni prin desenele lor pe asfalt.

Proiect derulat de: