AUTISM DOBROGEA – Vocea care schimbă vieți

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

Campanie Conștientizare – Luna de Conștientizare și Acceptare a Autismului-2023

Câștigătorii CONCURSULUI-Eu știu ce este autismul

Leonte Daniela-Nicoleta Tulcea Marele premiu
Premiul pentru cele m bune propuneri -sugestii pentru prevenirea bullyingului la copii autiști în școli și pentru foarte bună cunoaștere a ce este autismul

Negoescu Iuliana Constanța
Premiul pentru cel mai frumos mesaj către un copil autist

Mihai Mihaela-Gabriela Tulcea
Premiul pentru cel mai frumos mesaj către un adolescent-tânăr autist

Mantasca Andreea Tulcea
Premiul pentru cele mai bune soluții pentru o mai bună înțelegere și acceptare a tinerilor autiști în comunitatea dobrogeană

Ciovina Daniela Constanta-Valul lui Traian
Premiul pentru cel mai bun mesaj pentru o familie

Rîpeanu Arșaluis-Luiza Constanța
Premiul pentru bună cunoaștere a autismului

Gavrila Razvan Tulcea
Premiul pentru foarte bună cunoaștere a autismului

Eduard Costache Tulcea
Premiul pentru bună cunoaștere a autismului

Ghiță Nicoleta Constanța-Nisipari
Premiul pentru bună cunoaștere a autismului

Felicitări, dragi concurenți! Ne bucurăm că manifestați empatie, înțelegere și Acceptare pentru persoanele cu autism/autiste și familiile lor.

 • 25 aprilie-5 mai 2023

  Ce este autismul? Informare-conștientizare

  Etapa în care publicul urmărește informațiile despre AUTISM pe care noi le postăm pe paginile web ale asociațiilor,  pe paginile de social media

  pe pagina https://www.facebook.com/autismromania 

  pa grupul de facebook Autism Dobrogea https://www.facebook.com/groups/1108142706609887

  Alte detalii despre proiect le puteti gasi pe

  https://autismromania.ro/autismdobrogea-3/

 • 6-10 mai

  Participarea publicului dobrogean la concurs

  Vom posta pe pagina de facebook și pe siteul proiectului  https://autismromania.ro/autismdobrogea-3/ un formular cu întrebările concursului. Te așteptăm să îl completezi și sa ni-l trimiți.

  Daca ai intrebări legate de acest proces de completare și trimitere sau nu poți găsi formularul de participare, te rugăm să ne suni la 0731816880 sau la 0741411352

  FORMULARUL DE CONCURS

  6-10 mai

 • 29 mai 2023

 • 30 mai 2023

  Premierea câștigătorilor

  Momentul și modul în care va alea loc premierea câștigătorilor va fi anunțat ulterior la Tulcea și Constanța.

  30 mai 2023

Eu știu ce e autismul

Participanții la concurs pot fi persoane care locuiesc în Dobrogea și care acceptă termenii și condițiile acestui concurs.

Premii pentru:

 1. Cel mai bun (empatic, inspirat, inspirational ) mesaj adresat unui copil autist de un copil tipic care participă la concurs
 2. Cel mai bun mesaj către un adolescent-tânăr autist scris de un tânăr tipic
 3. Cel mai bun mesaj către un părinte de copil autist
 4. Cea mai bună propunere- sugestie/sugestii pentru prevenirea bullyingului asupra copiilor cu autism în școală și în comunitatea dobrogeană/în țară.
 5. Cea mai bună sugestie/sugestii pentru o mai bună înțelegere și acceptare a tinerilor autiști din partea societății (pentru a nu mai fi marginalizați și excluși)
 6. Premiul cel Mare pentru Cel mai bun cunoscător al autismului (cele mai multe răspunsuri corecte la întrebările despre autism) și cu cele mai bune mesaje adresate persoanelor autiste/cu autism.

Juriul este alcătuit din părinți, tineri autiști, profesioniști, voluntari. Cele mai bune răspunsuri vor fi selectate de juriu, iar acolo unde sunt mai mulți participanți cu aceleași punctaje, câștigătorii vor fi selectați prin tragere la sorți.

Premiile care pot fi obtinute de câștigători: 2 ceasuri smart, 1 set rachete badminngton, 3 rucsacuri decaltlon, 1 hanorac adidas, 1 minge baschet, 1 minge fotbal, gentuțe personalizate.

Concursul este organizat de AUTISM ROMANIA în colaborare cu Autism Dobrogea. Ne dorim ca publicul larg dobrogean să înțeleagă mai mult persoanele autiste și să empatizeze cu acestea, să fie parte la o mai bună incluziune în comunitate a copiilor, tinerilor și adulților autiști în Dobrogea și în țară.

`Autism Dobrogea-Vocea care schimbă Vieți` este proiect derulat de AUTISM ROMANIA în perioada februarie 2022-mai 2023, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021

Scopul proiectului este de a crea premize pentru reducerea excluziunii și marginalizării persoanelor cu tulburări din spectrul autismului-TSA în Dobrogea. Proiectul se  desfășoară în perioada februarie 2022 –-mai 2023 în Constanța și Tulcea. Mai multe detalii puteți citi în secțiunea dedicată proiectului de pe website-ul nostru:

www.autismromania.ro/autismdobrogea

Pentru alte detalii vă stăm la dispoziție la adresa contact@autismdobrogea.ro sau la tel 0731816880.

                                                     

Conștientizare, Acceptare, Respect, o Dobroge mai adaptată nevoilor persoanelor cu autism

 

Activitatea este organizată în cadrul proiectului `Autism Dobrogea-Vocea care schimbă Vieți`, derulat de AUTISM ROMANIA în perioada februarie 2022-mai 2023, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021

Scopul proiectului este de a crea premize pentru reducerea excluziunii și marginalizării persoanelor cu tulburări din spectrul autismului-TSA în Dobrogea. Proiectul se va desfășura în perioada februarie 2022 –-mai 2023 în Constanța și Tulcea. Mai multe detalii puteți citi în secțiunea dedicată proiectului de pe website-ul nostru:

www.autismromania.ro/autismdobrogea

Pentru alte detalii vă stăm la dispoziție la adresa contact@autismdobrogea.ro sau la tel 0731816880.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

Proiect derulat de: